Boekhandel Douwes Den Haag

TRANS

Wanneer ideologie de realiteit ontmoet

Helen Joyce

TRANS

TRANS

Wanneer ideologie de realiteit ontmoet

TRANS

 

Genderidentiteit is een hyperactueel thema in onze maatschappij. Meer dan ooit worden we ermee geconfronteerd in de meest uiteenlopende hoeken van onze samenleving. Het leidt tot wetsvoorstellen, discussies aan de eettafel, baanbrekend medisch onderzoek en nieuwe ethische inzichten.


Nog te verschijnen

€ 27,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving TRANS

Genderidentiteit is een hyperactueel thema in onze maatschappij. Meer dan ooit worden we ermee geconfronteerd in de meest uiteenlopende hoeken van onze samenleving. Het leidt tot wetsvoorstellen, discussies aan de eettafel, baanbrekend medisch onderzoek en nieuwe ethische inzichten. Maar bovenal brengt het onderwerp veel vragen met zich mee. Mogen transvrouwen deelnemen aan vrouwelijke sportcompetities? Welke geslachten erkennen we in overheidsdocumenten? Wat met een kleuter die zich niet thuis voelt in zijn of haar lichaam? Zijn genderneutrale toiletten een goed of slecht idee? Moet onze taal mee-evolueren?

Journaliste en gendercriticus Helen Joyce neemt de lezer op sleeptouw doorheen de wirwar van termen en standpunten – zowel pro als contra. In heldere taal maakt ze je wegwijs in het debat. Ze duikt daarbij de geschiedenis in (Hebben gendertwijfels altijd bestaan? Wanneer vonden de eerste experimentele geslachtsoperaties plaats?) en schrijft zich een weg naar de brandende actualiteit van vandaag.

Helen Joyce is kritisch, maar altijd respectvol, eerlijk en onderbouwd. Ze schreef een urgente analyse, als broodnodig tegengif tegen de cancelcultuur. Een boek voor iedereen die meer wil weten over trans, om zo een eigen, gefundeerde mening te kunnen vormen.

Helen Joyce is een Ierse journaliste en een prominente gendercriticus die publiceert over de transgenderbeweging. Voordat ze journaliste werd, werkte ze in de academische wereld.


ISBN
9789463833547
Pagina's
340
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Pelckmans uitgevers

Psychologie