Boekhandel Douwes Den Haag

De Watsons / Sanditon

Jane Austen

De Watsons / Sanditon

De Watsons / Sanditon

De Watsons / Sanditon

 

Jane Austen (1775 – 1817) was een prominente Engelse romanschrijfster. De vorm en dramatische inhoud van haar fictie vormen een sterk contrast met het teruggetrokken leven dat ze in werkelijkheid leidde.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 19,90


Beschrijving De Watsons / Sanditon

Jane Austen (1775 – 1817) was een prominente Engelse romanschrijfster. De vorm en dramatische inhoud van haar fictie vormen een sterk contrast met het teruggetrokken leven dat ze in werkelijkheid leidde. Haar realisme, bijtend sociaal commentaar en haar gebruik van de vrije indirecte rede, een tot dan toe weinig gebruikte stijlfiguur, hebben ervoor gezorgd dat ze een van de meest gelezen en meest geliefde schrijvers in de Engelse literatuur is geworden. Naast haar zes bekende romans, liet Jane Austen nog twee onvoltooide werken achter:


De Watsons
In het sprankelende en hoogst vermakelijke verhaal staat de vitaliteit en optimisme centraal, die de zusters, in een kleine provinciestad, koesteren over hun verwachtingen van het huwelijk. Austen begon met het schrijven van de roman in 1803. Door het overlijden van haar vader in januari 1805, kwam ze er niet toe de roman ooit af te maken.


Sanditon
Deze laatste roman van Jane Austen speelt zich af in een badplaats aan de kust. Het thema is de bezorgdheid over en beschouwing van de groei van de consumenten-maatschappij, die zijn schaduw vooruit werpt op de maatschappelijke omwentelingen van de industriële revolutie.


ISBN
9789463870153
Pagina's
224
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Kemper Conseil Publishing

Vertaalde literaire roman, novelle