Boekhandel Douwes Den Haag

William Crimsworth

Charlotte Brontë

William Crimsworth

William Crimsworth

William Crimsworth

 

William Crimsworth vertrekt vanuit Engeland naar Brussel om daar fortuin te maken. Hier wordt hij al snel verliefd op Frances, een gepassioneerde onderwijzeres. William wordt op zijn beurt hardnekkig achtervolgd door mademoiselle Reuter.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 19,90

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving William Crimsworth

William Crimsworth vertrekt vanuit Engeland naar Brussel
om daar fortuin te maken. Hier wordt hij al snel verliefd op Frances, een gepassioneerde onderwijzeres. William wordt op zijn beurt hardnekkig achtervolgd door mademoiselle Reuter. Het verhaal voor William Crimsworth, in 1857 gepubliceerd als The Professor, is sterk gebaseerd op Brontë’s eigen ervaringen toen ze een onafhankelijk bestaan probeerde op te bouwen als lerares in Brussel. Met scherp inzicht in de maatschappij en het onderwijs portretteert ze in William Crimsworth een ongeloof­lijke liefdesgeschiedenis.

Charlotte Brontë (1816-1855) was evenals haar zussen Emily en Anne een gevierde Engelse schrijfster. Naast romans schreef ze samen met haar zussen poëzie, die vaak onder haar pseudoniem Currer Bell ver­scheen. Ze was korte tijd gouvernante en wilde een privéschool opzet­ten met haar zus. Veel van haar ervaringen zijn terug te vinden in haar boeken. Zo wees ze, evenals haar romanfiguren, verschillende huwe­lijkskandidaten af tot ze ten slotte in 1845 trouwde. Charlotte Brontë schreef het wereldberoemde Jane Eyre (1847) welke succesvol werd verfilmd, en Shirley (1849) en Villette (1853).


ISBN
9789463870207
Pagina's
282
Verschenen
NUR
315
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Kemper Conseil Publishing