Boekhandel Douwes Den Haag

Een stad in verwondering

Bedenken, besturen, bewonderen en beleven in Mechelen 1918-2000

Herwig De Lannoy

Een stad in verwondering

Een stad in verwondering

Bedenken, besturen, bewonderen en beleven in Mechelen 1918-2000

Een stad in verwondering

 

Mechelen is tussen 1918 en 2020 een stad die snel verandert. De kerken trekken massa’s gelovigen, maar lopen nadien leeg. Preutse regeltjes worden overstemd door ‘baas in eigen buik’. Politieke partijen krijgen alle kleuren van de regenboog.


Nog te verschijnen

€ 49,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Een stad in verwondering

Mechelen is tussen 1918 en 2020 een stad die snel verandert. De kerken trekken massa’s gelovigen, maar lopen nadien leeg. Preutse regeltjes worden overstemd door ‘baas in eigen buik’. Politieke partijen krijgen alle kleuren van de regenboog. De fusie van gemeenten wordt moeilijk verteerd. Mechelen werd opnieuw even hoofdstad van Vlaanderen. De uitvinder van de anticonceptiepil is een Mechelaar. Het artistiek café Herten Aas en kunstgalerij Nova schudden het ingedommelde cultuurleventje wakker. ‘Leuven Vlaams’ brengt de Mechelse studenten op straat. De beiaardschool en het poppentheater zijn jarenlang uniek in de wereld. Onder tal van andere brengen café Royal, danszaal Scala, circus De Jonghe, cinema Cinex en bordelen leven in de brouwerij. De Mechelaar beleeft die boeiende tijden vol verwondering.

Dit boek brengt het verrassende verhaal van Mechelen in de twintigste eeuw. Of hoe geloof, mentaliteit, politiek, kunsten en vrije tijd veranderden tot wat ze nu zijn.


ISBN
9789463883771
Pagina's
336
Verschijnt
NUR
693
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Elena

Regionale en stadsgeschiedenis