Boekhandel Douwes Den Haag

Heldendom

Gretel Van Den Broek

Heldendom

Heldendom

Heldendom

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog sluit de Lierse politieagent Staf Van Boeckel zich aan bij het verzet. Al snel wordt hij gearresteerd, gemarteld, naar Breendonk en Duitse kampen gevoerd. Na de bevrijding besluit hij over de oorlog te zwijgen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 21,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Heldendom

Tijdens de Tweede Wereldoorlog sluit de Lierse politieagent Staf Van Boeckel zich aan bij het verzet. Al snel wordt hij
gearresteerd, gemarteld, naar Breendonk en Duitse kampen gevoerd. Na de bevrijding besluit hij over de oorlog te zwijgen.

Kleindochter Gretel Van den Broek ging jarenlang op zoek naar dit verzwegen verhaal, naar wat haar lieve grootvader
nooit vertelde. Ze reconstrueert zijn daden, en verwerkt ze op literaire wijze. Ze zoekt naar hoe haar grootvader de oorlogsjaren beleefde, en hoe het verleden doorleeft in het heden. Heldendom wordt zo een biografie, een roman en een hartverscheurend heldenverhaal. Het is bovenal een belangrijk boek dat prangende vragen stelt over onze omgang met het
verleden, hoe ermee te leven en wat ervan te leren.

Gretel Van den Broek is auteur en schrijfdocente. Ze publiceerde eerder romans en journalistieke boeken, en nu knoopt ze al deze kunde samen om het voor haar absoluut noodzakelijke Heldendom te schrijven.


ISBN
9789463934183
Pagina's
208
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Borgerhoff & Lamberigts

Literaire non-fictie