Boekhandel Douwes Den Haag

Een verhaal van net niet

Een baanbrekende interpretatie van Tsjaikovski's opera Jevgeni Onegin

Francis Maes

Een verhaal van net niet

Een verhaal van net niet

Een baanbrekende interpretatie van Tsjaikovski's opera Jevgeni Onegin

Een verhaal van net niet

 

Twee jonge mensen houden van elkaar, maar niet op hetzelfde moment. Jevgeni Onegin, het tragische liefdesverhaal van dichter Alexander Poesjkin, werd in de handen van Peter Tsjaikovski een meeslepende opera.


Leverbaar

€ 24,99

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving Een verhaal van net niet

Twee jonge mensen houden van elkaar, maar niet op hetzelfde moment. Jevgeni Onegin, het tragische liefdesverhaal van dichter Alexander Poesjkin, werd in de handen van Peter Tsjaikovski een meeslepende opera. Maar ondanks zijn populariteit bij muziekliefhebbers wordt de opera Jevgeni Onegin slechts als een afgeleide van Poesjkins meesterwerk beschouwd. Ook de muziekkritiek heeft de opera nog niet in het hart gesloten.

Musicoloog Francis Maes zet Tsjaikovski’s adaptatie eindelijk op de pedestal die ze verdient. Hij verkent de ingenieuze expressieve muzikaliteit en bewijst daarmee de waarde die de muziek toevoegt aan het verhaal. Tegelijk werpt hij een nieuw licht op de componist en mens Tsjaikovski.

Kortom: Een verhaal van net niet dompelt je onder in een compleet nieuwe beleving van de opera Jevgeni Onegin. Dit boek zorgt voor een rijkere en diepere luisterervaring.


ISBN
9789463939997
Pagina's
224
Verschenen
NUR
660
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Owl Press