Boekhandel Douwes Den Haag

HEIZEL 1985

Het drama door de ogen van wie erbij was

Geert Clerbout

HEIZEL 1985

HEIZEL 1985

Het drama door de ogen van wie erbij was

HEIZEL 1985

 

Op woensdagavond 29 mei 1985 betwistten Liverpool en Juventus de finale van de Beker der Landskampioenen in het Brusselse Heizelstadion. Ongeveer een uur voor de wedstrijd ontstaat er tumult op de staantribunes, waarna er paniek uitbreekt in Blok Z.


Nog te verschijnen

€ 24,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving HEIZEL 1985

Op woensdagavond 29 mei 1985 betwistten Liverpool en Juventus de finale van de Beker der Landskampioenen in het Brusselse Heizelstadion. Ongeveer een uur voor de wedstrijd ontstaat er tumult op de staantribunes, waarna er paniek uitbreekt in Blok Z. Duizenden mensen vertrappelen elkaar in een poging om uit het vak te geraken. Het resultaat is dramatisch: 36 supporters – voornamelijk Italianen – sterven ter plekke. Nog eens drie zullen later overlijden, en meer dan 450 gewonden worden verzorgd. Ondanks het drama wordt de wedstrijd toch gespeeld. Juventus wint voor het eerst Europacup I, maar in de hoofden van vele supporters kleeft er bloed aan de beker.


Bijna veertig jaar na datum vertellen verschillende ooggetuigen hoe zij die avond hebben beleefd: rijkswachters, journalisten, spelers, supporters en slachtoffers. Allen geven ze hun relaas van de zwartste dag uit de Belgische voetbalgeschiedenis.


ISBN
9789464015614
Pagina's
200
Verschijnt
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Pelckmans

Mens en Maatschappij