Boekhandel Douwes Den Haag

Leraar zijn, leraar worden

Geert Kelchtermans

Leraar zijn, leraar worden

Leraar zijn, leraar worden

Leraar zijn, leraar worden

 

Leraar zijn is leraar worden, eerder dan andersom. Wie je bent als leraar, blijkt uit de praktijk. En uit de verhalen die je erover vertelt. Die praktijk en die verhalen zijn geworteld in de context van tijd en ruimte: in de eigen biografie en de schoolorganisatie.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 30,00


Beschrijving Leraar zijn, leraar worden

Leraar zijn is leraar worden, eerder dan andersom. Wie je bent als leraar, blijkt uit de praktijk. En uit de verhalen die je erover vertelt. Die praktijk en die verhalen zijn geworteld in de context van tijd en ruimte: in de eigen biografie en de schoolorganisatie. Maar die praktijk en die verhalen evolueren, ontwikkelen. En dat doet ook het beeld dat leraren hebben over zichzelf en hun beroep. Over wat hen drijft en voldoening geeft. Over wat hen op een bijzondere manier tot professionals maakt.


Geert Kelchtermans bestudeerde de ontwikkeling van leraren en reikt een begrippenkader aan om te denken en te spreken over leraarschap. In dat kader gaat het niet alleen om expertise, maar ook om engagement. Over pedagogisch-didactische knowhow én over zorg dragen. Over reflectie als houding en vaardigheid. Over de kwetsbaarheid van het leraarschap en de onontkoombaarheid van het pedagogische oordelen.Geert Kelchtermans is als gewoon hoogleraar verbonden aan de KU Leuven en leidt daar het Centrum voor Onderwijsvernieuwing en de Ontwikkeling van Leraar en School (COOLS).


ISBN
9789464019179
Pagina's
176
Verschenen
NUR
840
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Pelckmans

Onderwijs