Boekhandel Douwes Den Haag

Alexandreis

Walter Van Châtillon Vertaler Egbert Vloeimans

Alexandreis

Alexandreis

Alexandreis

 

Walter van Châtillon, 'Alexandreis', uit het Latijn vertaald door Egbert Vloeimans. Walter van Châtillon was een vooraanstaande Franse geestelijke, die leefde in de 12e eeuw. Zijn belangrijkste overgebleven werk is de 'Alexandreis sive gesta Alexandri Magni', een Latijns epos van 10 boeken, dat tot in de 16e eeuw grote populariteit genoot en de Aeneis van Vergilius als schoolboek verdrong.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 19,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Alexandreis

Walter van Châtillon, 'Alexandreis', uit het Latijn vertaald door Egbert Vloeimans.

Walter van Châtillon was een vooraanstaande Franse geestelijke, die leefde in de 12e eeuw. Zijn belangrijkste overgebleven werk is de 'Alexandreis sive gesta Alexandri Magni', een Latijns epos van 10 boeken, dat tot in de 16e eeuw grote populariteit genoot en de Aeneis van Vergilius als schoolboek verdrong. In ons taalgebied heeft Jacob van Maerlant (13e eeuw) de Alexandreis bewerkt tot Alexanders Geesten.
Voor een groot deel verhaalt het werk de verovering van het Perzische Rijk door de Macedonische en Griekse legers onder aanvoering van Alexander. Walter van Châtillon baseerde zich vooral op de geschiedschrijving van de Romein Quintus Curtius Rufus (1e eeuw na Chr.), maar heeft zijn tekst doorspekt met allerlei (anachronistische) christelijke elementen en verwijzingen, waardoor het zich onderscheidt van andere Alexanderverhalen.


ISBN
9789464181722
Pagina's
218
Verschenen
NUR
683
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books