Boekhandel Douwes Den Haag

PSV Eindhoven

Sam van Clemen

PSV Eindhoven

PSV Eindhoven

PSV Eindhoven

 

PSV Eindhoven is een club die elke voetbalfan kent. Ze heeft sinds de oprichting in 1913 een rijke geschiedenis opgebouwd: de traditieclub won tot nog toe 24 landstitels, negen KNVB-bekers en twee Europese bekers.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 24,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving PSV Eindhoven

PSV Eindhoven is een club die elke voetbalfan kent. Ze heeft sinds de oprichting in 1913 een rijke geschiedenis opgebouwd: de traditieclub won tot nog toe 24 landstitels, negen KNVB-bekers en twee Europese bekers. Daarbij leverde ze tal van spelers af van vaak internationale klasse. Het Philips Stadion is in de loop van de jaren uitgebouwd tot een voetbaltempel waar het aangenaam toeven is.

Dit boek geeft een overzicht van de historie van de club, die nu – in 2022 – bijna 110 jaar bestaat. Die rijke geschiedenis wordt behandeld in negen chronologische delen. Aan de belangrijkste spelers en bestuursleden zijn aparte kaderteksten gewijd. Als bijlage zijn overzichten opgenomen van het palmares van de club, de individuele spelers, de eindstanden in de competitie, de PSV’ers in Oranje, de Europese wedstrijden, de voorzitters en de trainers.

Hiermee wordt een belangrijk stuk Nederlandse en Europese voetbalgeschiedenis zo volledig mogelijk in kaart gebracht.


ISBN
9789464249453
Pagina's
310
Verschenen
NUR
489
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij

Sportverhalen