Boekhandel Douwes Den Haag

Scheiding van goederen

Roger Van de Velde

Scheiding van goederen

Scheiding van goederen

Scheiding van goederen

 

Scheiding van goederen is de niet eerder gepubliceerde debuutroman van Roger Van de Velde, de meest bekende ‘onbekende schrijver’ van de Nederlandse letteren. Willem Elsschot spande zich uitermate in om die gepubliceerd te zien.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 21,99


Beschrijving Scheiding van goederen

Scheiding van goederen is de niet eerder gepubliceerde debuutroman van Roger Van de Velde, de meest bekende ‘onbekende schrijver’ van de Nederlandse letteren. Willem Elsschot spande zich uitermate in om die gepubliceerd te zien. Hij vond het verhaal ‘goed, zelfs zéér goed geschreven’. Toch vond Scheiding van goederen pas in 2023 voor het eerst een uitgever.

In deze volgens Willem Elsschot ‘uitzonderlijk knap geschreven eersteling’ vertelt Van de Velde over het huwelijk van zijn moeder met ‘Den Boule’, dat niet veel later op de klippen loopt vanwege wederzijds onbegrip. Er wordt overgegaan tot de scheiding van goederen waarbij beide partijen uiteindelijk veel verliezen en niets winnen.


Roger Van de Velde (1925-1970) was journalist voor De Nieuwe Gazet. Vanwege zijn Palfiumverslaving werd hij vanaf 1961 meermaals in instellingen geplaatst en de laatste acht jaar van zijn leven bracht hij door achter de tralies. Hij overleed in 1970 aan zijn verslaving, kort nadat hij de Arkprijs voor het Vrije Woord in ontvangst nam.

In 2020 verscheen een heruitgave van De knetterende schedels samen met zijn biografie Deze wereld is geen ergernis waard.

‘Uitzonderlijk knap geschreven.’ – Willem Elsschot

‘Een van de auteurs die mij heeft leren lezen.’ – Dimitri Verhulst


ISBN
9789464341553
Pagina's
160
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Vrijdag

Romans