Boekhandel Douwes Den Haag

WAHDA

Liefde, Strijd en Eenzaamheid in Bezet Palestina

Boris Andriessen

WAHDA

WAHDA

Liefde, Strijd en Eenzaamheid in Bezet Palestina

WAHDA

 

De mens is een eenzaam wezen. Want hoe ga je om met die voortdurende zoektocht naar erkenning, verbondenheid en liefde die een inherent onderdeel vormt van het menselijk bestaan? Wat is eenzaamheid eigenlijk, en waarom is zij zo kenmerkend voor de moderne mens?Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 15,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving WAHDA

De mens is een eenzaam wezen. Want hoe ga je om met die voortdurende zoektocht naar erkenning, verbondenheid en liefde die een inherent onderdeel vormt van het menselijk bestaan? Wat is eenzaamheid eigenlijk, en waarom is zij zo kenmerkend voor de moderne mens? Welke rol spelen zingeving en spiritualiteit bij het ontstaan van eenzaamheid, of bij het overwinnen ervan? En wat hebben deze vraagstukken te maken met de strijd zoals die zich al decennialang afspeelt in Palestina?

Dit boek is een zoektocht naar antwoorden op die vragen. Door middel van persoonlijke verhalen van een nieuwe generatie Palestijnen laat ik je kennis maken met hun begeerde land, aan de hand van drie universele thema’s: liefde, strijd en eenzaamheid. Begeleid door filosofen, dichters en muzikanten ga ik op zoek naar parallellen tussen het eenzame Palestina en de onvermijdelijke eenzaamheid van het mens-zijn, in de hoop een nieuw licht te werpen op de huidige Palestijnse realiteit.

Een openhartig boek, over een ingewikkelde en eenzame strijd, en tegelijkertijd een ode, aan dat wat ons op de been houdt, aan dat wat ons bindt: liefde.


ISBN
9789464355833
Pagina's
146
Verschenen
NUR
508
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Reisverhalen