Boekhandel Douwes Den Haag

Flashback

Mauritshuis Den Haag

Vivianne Sassen & Anton Corbijn & Rineke Dijkstra & Stephan Vanfleteren

Flashback

Flashback

Mauritshuis Den Haag

Flashback

 

Exclusief boek met hedendaagse topfotografie geïnspireerd door het werk van de oude meesters in het MauritshuisOp werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 59,00

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Flashback

Naar aanleiding van de 200ste verjaardag van het Mauritshuis Den Haag vroeg het museum aan zestien Nederlandse topfotografen om te reflecteren op hun wereldcollectie en gebouw. 


Geen remake van een bestaand schilderij, maar conceptueel nieuw werk: waar voelt de fotograaf een link met wat hij ziet, hoe interpreteert hij die 17de-eeuwse kunst, de maatschappelijke en inhoudelijke lading in het werk, hoe resoneert dat en wat doet dat weer met ons brein? 


De schilderijen van Remrandt, Vermeer, Van der Weyden e.a. zijn honderden jaren op talloze plekken door duizenden ogen bekeken. Hoe kijken de werken terug naar ons? Wat zagen we eerder niet en wat zien wij niet maar de fotografen wel? Kunnen we kunst écht tot ons door kunnen laten dringen en zo ja, hoe?Met werk van onder meer Rineke Dijkstra, Desirée Dolron, Dustin Thierry, Erwin Olaf, Stephan Vanfleteren, Anton Corbijn en Viviane Sassen. 
ISBN
9789464366266
Pagina's
160
Verschenen
NUR
653
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Cannibal/Hannibal Publishers

Fotoboeken