Boekhandel Douwes Den Haag

Bewust opvoeden en begeleiden

En wat vindt je kind ervan (0-12 jaar)

Elies Hövelings & Mirjan van de Leur

Bewust opvoeden en begeleiden

Bewust opvoeden en begeleiden

En wat vindt je kind ervan (0-12 jaar)

Bewust opvoeden en begeleiden

 

Wil je meer doen dan alleen opvoeden zoals jij het hebt geleerd? Zoek je een boek dat jou als ouder of opvoeder praktisch ondersteunt bij het begeleiden van je kind? Wil je door de ogen van je kind leren kijken naar de psychologische ontwikkelingen die hij of zij doormaakt?Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 22,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Bewust opvoeden en begeleiden

Wil je meer doen dan alleen opvoeden zoals jij het hebt geleerd? Zoek je een boek dat jou als ouder of opvoeder praktisch ondersteunt bij het begeleiden van je kind? Wil je door de ogen van je kind leren kijken naar de psychologische ontwikkelingen die hij of zij doormaakt? Wil je weten welke levensles je kind op welke leeftijd leert zodat je kind zichzelf durft te zijn? En durf je bovendien ook eerlijk naar jezelf te kijken? Dan is dit boek een goede keuze.
Dit boek is gebaseerd op de wetenschappelijke theorie van psycholoog Erik Erikson. Hij heeft de acht ontwikkelingsfasen van ieder mens beschreven waarvan wij de eerste vier beschrijven, namelijk van geboorte tot twaalf jaar, van baby, naar peuter, kleuter en kind.
Wij beschrijven de levenslessen die elk kind te leren heeft in deze eerste vier levensfasen én wat de lezer kan doen bij alles wat daarbij op het pad van het kind komt.
In dit boek is het beginpunt van de reis ‘het welkom heten van de baby’ waarna je als lezer meewandelt door de eerste twaalf jaar van zijn persoonlijkheidsontwikkeling. Op deze route komt de lezer langs de belangrijkste levenslessen die het kind te leren heeft. Ook biedt deze reis de unieke mogelijkheid voor de lezer om terug te blikken op zijn of haar eigen jeugd en levenslessen.
De lezer krijgt concrete handvatten aangereikt die hij of zij meteen kan toepassen. Tevens kan de lezer actief aan de slag door middel van partnervragen en partneroefeningen.

Elk kind krijgt de vrijheid om dingen te leren door vallen en opstaan. Wat voor een kind geldt, geldt ook voor de lezer, vanuit vrijheid durf je beter naar jezelf te kijken en durf je meer te experimenteren met een andere houding en gedrag naar je kind toe.


ISBN
9789464434309
Pagina's
219
Verschenen
NUR
850
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
ME

Zwangerschap en opvoeding