Boekhandel Douwes Den Haag

Groepsreis door Zuid-Afrika

Een absurdistisch reisverhaal

Just Stam

Groepsreis door Zuid-Afrika

Groepsreis door Zuid-Afrika

Een absurdistisch reisverhaal

Groepsreis door Zuid-Afrika

 

Lounge en hij werden nu al enige jaren hier op het strand van Camps Bay als ligbed verhuurd, maar ze waren nog steeds niet echt gewend geraakt aan al die mensen die hun zware lijf zonder enige schaamte op hen lieten neerploffen.


Leverbaar

€ 22,95

Levertijd: 6 tot 10 werkdagen


Beschrijving Groepsreis door Zuid-Afrika

Lounge en hij werden nu al enige jaren hier op het strand van Camps Bay als ligbed verhuurd, maar ze waren nog steeds niet echt gewend geraakt aan al die mensen die hun zware lijf zonder enige schaamte op hen lieten neerploffen. Met geen enkel besef van wat dat met hen deed. Ze zouden eens tien meter verderop moeten gaan kijken in het kleine houten schuurtje waar alle ingescheurde, ontwrichte en anderszins afgetakelde collega’s lagen, klaar om aan het eind van het seizoen te worden afgevoerd naar de vuilverbranding.

Het is een van de vele wonderlijke overpeinzingen in “Groepsreis door Zuid-Afrika”. Een verhaal over een reisgezelschap met op het oog nogal uiteenlopende, zelfs conflicterende karakters. Geschreven vanuit allerlei niet-alledaagse perspectieven, zoals dat van een ligbed. Met absurdistische gedachten en dialogen over triviale onderwerpen als de overlast van halsbandparkieten, maar ook serieuze thema’s als racisme, seksisme en migratie, soms op een verrassende manier met elkaar verweven. Alles tegen de achtergrond van de zeer rijke cultuur, boeiende geschiedenis en wondermooie natuur van Zuid-Afrika, waarover de lezer en passant veel te weten komt.

Just Stam schreef eerder “Ook voor jouw kinderen”, waarin hij het verhaal vertelt van zijn grootvader Willem den Boer, over diens belevenissen als verzetsstrijder en Engelandvaarder tijdens de Tweede Wereldoorlog.


ISBN
9789464434699
Pagina's
280
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Just Stam

Literaire roman, novelle