Boekhandel Douwes Den Haag

Ode aan Oekraïne

Cultuurhistorische achtergronden bij een conflict

Karel Onwijn

Ode aan Oekraïne

Ode aan Oekraïne

Cultuurhistorische achtergronden bij een conflict

Ode aan Oekraïne

 

Begin 2022 is Rusland met grof geweld Oekraïne binnengevallen. Naast de massale vernietiging van Oekraïense steden en infrastructuur worden er ook op onvoorstelbaar grote schaal onschuldige burgers vermoord.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 27,50


Beschrijving Ode aan Oekraïne

Begin 2022 is Rusland met grof geweld Oekraïne binnengevallen. Naast de massale vernietiging van Oekraïense steden en infrastructuur worden er ook op onvoorstelbaar grote schaal onschuldige burgers vermoord. Alhoewel Rusland de onafhankelijkheid van Oekraïne altijd al in twijfel heeft getrokken, kent Oekraïne een heel eigen taal, cultuur en geschiedenis. Oekraïne, dat letterlijk ‘aan de grens’ betekent, heeft immers ook lang aan Europese invloeden blootgestaan en heeft ook in afgelopen jaren steeds gretiger de Europese waarden en normen omarmd. Met dit boek biedt Karel Onwijn in beeld en tekst een algemene en persoonlijke kennismaking met Oekraïne.


Karel Onwijn is historicus en reist sinds de jaren tachtig regelmatig door de voormalige Sovjetrepublieken. Hij was jarenlang correspondent (voor onder meer het anp, Het Financieele Dagblad, Het Parool en de Belgische krant De Tijd) en schreef meerdere reisgidsen. Tegenwoordig geeft hij colleges, cursussen en interculturele trainingen en begeleidt hij cultuurreizen in deze bijzondere regio.


ISBN
9789464560183
Pagina's
224
Verschenen
NUR
508
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Walburg Pers B.V., Uitgeverij