Boekhandel Douwes Den Haag

Schaakland vol verhalen

KNSB 150 jaar

Schaakland vol verhalen

Schaakland vol verhalen

KNSB 150 jaar

Schaakland vol verhalen

 

Het schaken is diepgeworteld in Nederland. De Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB), opgericht in 1873, bestaat 150 jaar. Daarmee is de KNSB een van de oudste sportbonden van Nederland en de oudste schaakbond ter wereld.


Nog te verschijnen

€ 24,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Schaakland vol verhalen

Het schaken is diepgeworteld in Nederland. De Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB), opgericht in 1873, bestaat 150 jaar. Daarmee is de KNSB een van de oudste sportbonden van Nederland en de oudste schaakbond ter wereld. Bij het 100-jarig bestaan verscheen de uitgave 'Nederland schaakt!' Vijftig jaar later laat 'Schaakland vol verhalen' zien dat Nederland nog altijd een echt schaakland is waar elke liefhebber z’n plekje vindt: jong en oud, hobbyist en beroepsspeler. Ieder op zijn manier: de een verzamelt alles over schaken wat los en vast zit, de ander houdt van probleemcomposities of eindspelstudies.


Welke rol speelde Nederland bestuurlijk in de internationale schaakwereld? Wie zijn de grote kampioenen? Hoe heeft het jeugdschaak zich ontwikkeld? Zijn de vrouwen in opkomst? Is het schaken nog aantrekkelijk voor sponsors en de media? Welke invloed heeft internet? Zal de computer het spel ooit helemaal ‘oplossen’? Al die verschillende invalshoeken staan garant voor interessante betogen en mooie anekdotes, herinneringen en verhalen die u in dit boek kunt aantreffen.


ISBN
9789464560398
Pagina's
272
Verschenen
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Walburg Pers B.V., Uitgeverij