Boekhandel Douwes Den Haag

De filmfabriek

Profilti, de Haagse concurrent van Polygoon 1929-1933

Barend de Voogd

De filmfabriek

De filmfabriek

Profilti, de Haagse concurrent van Polygoon 1929-1933

De filmfabriek

 

In de Koningin Sophiestraat in Den Haag was vanaf 1929 de N.V. Filmfabriek Profilti gevestigd. Op het hoogtepunt werkten er veertig mensen in de filmfabriek: de trotse en hardwerkende makers van het eerste Nederlandse bioscoopjournaal mét geluid, Nederland in Klank en Beeld.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99


Beschrijving De filmfabriek

In de Koningin Sophiestraat in Den Haag was vanaf 1929 de N.V. Filmfabriek Profilti gevestigd. Op het hoogtepunt werkten er veertig mensen in de filmfabriek: de trotse en hardwerkende makers van het eerste Nederlandse bioscoopjournaal mét geluid, Nederland in Klank en Beeld. De belangrijkste concurrent van het Polygoonjournaal.


Profilti maakte ook reclamefilms, tekenfilms en bedrijfsfilms. Nooit eerder werd het complete verhaal van de beginjaren van Profilti verteld. Filmjournalist Barend de Voogd deed onderzoek in de Nederlandse (film)archieven en beschrijft de bijzondere geschiedenis van de filmfabriek. De successen en mislukkingen, de hoog oplopende concurrentiestrijd met Polygoon, de films, de mensen én de verbijsterende manier waarop het allemaal ten einde kwam.


Film-, bedrijfs- en familiegeschiedenis ineen. Barend de Voogd neemt de lezer mee op een fascinerende en deels persoonlijke ontdekkingsreis; zijn grootvader Abraham was tot 1933 directeur van Profilti. Met QR-codes naar achttien van de beste Profilti-films.


ISBN
9789464561609
Pagina's
320
Verschenen
NUR
693
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Walburg Pers B.V., Uitgeverij