Boekhandel Douwes Den Haag

Mesjogge bezitsdrang

Brieven van twee boekenverzamelaars

Dik van der Meulen & Alexander Reeuwijk

Mesjogge bezitsdrang

Mesjogge bezitsdrang

Brieven van twee boekenverzamelaars

Mesjogge bezitsdrang

 

De een koopt op veilingen, de ander in obscure zaakjes en kringloopwinkels. De een heeft een overzichtelijke collectie antieke werken, bescheiden maar perfect, de ander een enorme verzameling boeken die op het eerste gezicht indrukwekkend zijn, maar bij nadere beschouwing gehavend, met verschoten ruggen en vaak incompleet.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Mesjogge bezitsdrang

De een koopt op veilingen, de ander in obscure zaakjes en kringloopwinkels. De een heeft een overzichtelijke collectie antieke werken, bescheiden maar perfect, de ander een enorme verzameling boeken die op het eerste gezicht indrukwekkend zijn, maar bij nadere beschouwing gehavend, met verschoten ruggen en vaak incompleet. Toch is hun drijfveer dezelfde. ‘Mesjogge bezitsdrang’, zoals een legendarische Amsterdamse antiquaar het treffend noemde.

In deze briefwisseling vertellen ze elkaar – én de lezer – over hun onverwachte en soms bizarre ervaringen bij het verzamelen van boeken. Een bundel die andere verzamelaars als een aansporing kunnen lezen – maar niet minder als een waarschuwing.


ISBN
9789464562361
Pagina's
284
Verschenen
NUR
615
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Walburg Pers B.V., Uitgeverij