Boekhandel Douwes Den Haag

Van Antwerpen naar Amsterdam

Schilderkunst uit de zestiende en zeventiende eeuw

Micha Leeflang & Koenraad Jonckheere & Leen Kelchtermans

Van Antwerpen naar Amsterdam

Van Antwerpen naar Amsterdam

Schilderkunst uit de zestiende en zeventiende eeuw

Van Antwerpen naar Amsterdam

 

Promotionele tekst Aan de hand van ruim negentig topstukken van Vlaamse en Hollandse meesters laat dit boek zien dat de bloei van de zeventiende-eeuwse Hollandse schilderkunst er niet was geweest zonder het zestiende-eeuwse Antwerpen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 49,95


Beschrijving Van Antwerpen naar Amsterdam

Promotionele tekst
Aan de hand van ruim negentig topstukken van Vlaamse en Hollandse meesters laat dit boek zien dat de bloei van de zeventiende-eeuwse Hollandse schilderkunst er niet was geweest zonder het zestiende-eeuwse Antwerpen. Door diepgaand onderzoek wordt kennisgemaakt met het verhaal van talentvolle en goed opgeleide kunstenaars en kooplieden die in het noorden godsdienstvrijheid en nieuwe handelsmogelijkheden zochten na de Val van Antwerpen in 1585.

Van Antwerpen naar Amsterdam is een tijdloos referentiewerk met unieke werken van grote meesters als Joos Van Cleve, Pieter Aertsen, Maarten De Vos, Frans Floris, Frans Hals, Peter Paul Rubens, Antoon Van Dyck, Jacob Jordaens, Jan Steen en Rembrandt Van Rijn.

Publicatie bij de tentoonstelling Ode aan Antwerpen, het geheim van de Hollandse meesters in het Museum Catharijneconvent van 14 mei tot 17 september 2023.


ISBN
9789464666120
Pagina's
240
Verschenen
NUR
646
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Hannibal Books

Beeldende kunst