Boekhandel Douwes Den Haag

Hans Broek

Hans Broek

Hans Broek

Hans Broek

Hans Broek

 

Promotionele tekst De rode draad door het oeuvre van Hans Broek (°1965) is de verbeelding van het landschap. Vaak schildert hij locaties waar de geschiedenis haar sporen achterliet en waar de kunstenaar over reflecteert, zijn credo indachtig dat goede kunst je wakker moet schudden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 59,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Hans Broek

Promotionele tekst
De rode draad door het oeuvre van Hans Broek (°1965) is de verbeelding van het landschap. Vaak schildert hij locaties waar de geschiedenis haar sporen achterliet en waar de kunstenaar over reflecteert, zijn credo indachtig dat goede kunst je wakker moet schudden. Zijn inspiratiebronnen vindt hij over de hele wereld: van een telefoonpaal onder een donkere Spaanse wolkenlucht over moderne bungalows aan de rand van Los Angeles tot smeltende ijskappen in Groenland en verwaaide, verregende landschappen aan de Atlantische kust in het zog van orkaan Sandy. Ook het wrange Nederlandse slavernijverleden laat Broek niet onberoerd. Dat leidde tot een omvangrijke serie schilderijen waarin kerkers, celdeuren en plantagehuizen fungeren als stille getuigen van wat zich onder Nederlands bewind heeft afgespeeld.

Met tekstbijdragen van Edo Dijksterhuis, Dominic van den Boogerd, Wilma Sütö en Hans Broek.

Dit boek verschijnt naar aanleiding van de tentoonstelling Boven-Suriname, die loopt van 4 november 2023 tot 6 januari 2024 in ROOF-A, Rotterdam.


ISBN
9789464666618
Verschenen
NUR
642
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Hannibal Books

Monografie (kunst)