Boekhandel Douwes Den Haag

Spelen met oneindigheid

Verrassende figuren en patronen

Hans Zantema

Spelen met oneindigheid

Spelen met oneindigheid

Verrassende figuren en patronen

Spelen met oneindigheid

 

Alles wat we opslaan op de computer wordt vertaald naar eindige rijen nullen en enen. Maar wat als zo’n rij, net als de simpele getallenrij 1, 2, 3, …, oneindig lang doorgaat? Hoe kunnen we dat dan toch op een eindige manier beschrijven?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,90


Beschrijving Spelen met oneindigheid

Alles wat we opslaan op de computer wordt vertaald naar eindige rijen nullen en enen. Maar wat als zo’n rij, net als de simpele getallenrij 1, 2, 3, …, oneindig lang doorgaat? Hoe kunnen we dat dan toch op een eindige manier beschrijven? Wat voor patronen zijn daarin te vinden? En zijn er verschillende soorten oneindigheid?

Wiskundige Hans Zantema neemt ons mee op een speelse reis door de wiskundige oneindigheid. Hij laat onder meer zien hoe je oneindige rijen kunt omzetten in verrassende figuren, met soms prachtige symmetrieën of fractale patronen. Ieder hoofdstuk eindigt met een pittige wiskundige puzzel, waarover je niet oneindig lang na hoeft te denken.

Tot zijn emeritaat in 2022 werkte Hans Zantema als hoofddocent in de informatica aan de Technische Eindhoven en als hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen.


ISBN
9789464710212
Pagina's
240
Verschenen
NUR
910
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Noordboek