Boekhandel Douwes Den Haag

Romeinse redenaars

Marcus Tullius Cicero

Romeinse redenaars

Romeinse redenaars

Romeinse redenaars

 

Cicero, zelf een beroemd Romeins redenaar en politicus, beschrijft in dit boek de geschiedenis van de Romeinse retorica. Deze begint feitelijk in het oude Griekenland. In dialoogvorm bespreekt Cicero dan ook de retorica op de Attische, Aziatische en Rhodische scholen voordat hij aankomt bij de Romeinse redenaars.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,90


Beschrijving Romeinse redenaars

Cicero, zelf een beroemd Romeins redenaar en politicus, beschrijft in dit boek de geschiedenis van de Romeinse retorica. Deze begint feitelijk in het oude Griekenland. In dialoogvorm bespreekt Cicero dan ook de retorica op de Attische, Aziatische en Rhodische scholen voordat hij aankomt bij de Romeinse redenaars. Zijn verhaal, fraai vertaald door Vincent Hunink, mondt uit in een beschouwing over zichzelf en zijn tijdgenoten.

Marcus Tullius Cicero (106 v.Chr – 43 v. Chr.) was een Romeins redenaar, politicus, advocaat en filosoof. Zijn leven speelde zich af tijdens de overgang van de Romeinse Republiek naar het keizerrijk. Hij schreef dit boek in 46 voor Christus. De inleiding bij de tekst is van classicus en filosoof Rogier van der Wal.


ISBN
9789464710496
Pagina's
192
Verschenen
NUR
308
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Noordboek