Boekhandel Douwes Den Haag

Zwarte magie, demonen & andere redevoeringen

Lucius Apuleius

Zwarte magie, demonen & andere redevoeringen

Zwarte magie, demonen & andere redevoeringen

Zwarte magie, demonen & andere redevoeringen

 

Lucius Apuleius (tweede eeuw na Chr.) gold in zijn tijd als een belangrijk redenaar en filosoof. In Zwarte magie verdedigt hij zich tegen een aanklacht van toverkunst. Met een groot gevoel voor humor en voor retorica beschrijft Apuleius wat magie is en waarom hij er verre van blijft.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,90

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Zwarte magie, demonen & andere redevoeringen

Lucius Apuleius (tweede eeuw na Chr.) gold in zijn tijd als een belangrijk redenaar en filosoof. In Zwarte magie verdedigt hij zich tegen een aanklacht van toverkunst. Met een groot gevoel voor humor en voor retorica beschrijft Apuleius wat magie is en waarom hij er verre van blijft. Zijn redevoering is tegelijk een van de belangrijkste kennisbronnen over antieke magie en is nog altijd uiterst leesbaar.

Dat geldt ook voor een serie bijzondere passages uit redevoeringen die Apuleius in Carthago heeft gehouden, ongeveer tussen 160 en 170 na Chr. Verder bevat dit boek een fraaie redevoering over de vraag wat demonen precies zijn. Volgens Apuleius zijn ze vooral goede helpers van de mensen.

De Romeinse schrijver Lucius Apuleius van Madauros (ca. 125 – eind tweede eeuw) dankt zijn roem vooral aan de amusante en intrigerende roman De gouden ezel.


ISBN
9789464710946
Pagina's
240
Verschenen
NUR
683
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Noordboek