Boekhandel Douwes Den Haag

Champagne & Kaas

Bijzondere smaakcombinaties: van rijke blanc de blancs met romige brie tot vintage champagne met comté

Tom Ieven & Peter Doomen

Champagne & Kaas

Champagne & Kaas

Bijzondere smaakcombinaties: van rijke blanc de blancs met romige brie tot vintage champagne met comté

Champagne & Kaas

 

Wijnmeester Peter Doomen en sommelier Tom Ieven beginnen hun reis bij de productie van champagne en kaas: twee verschillende producten, maar ze blijken heel wat gemeen te hebben. ‘Artisanaal’ zijn beide zeker, en afhankelijk van topingrediënten ook.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Champagne & Kaas

Wijnmeester Peter Doomen en sommelier Tom Ieven beginnen hun reis bij de productie van champagne en kaas: twee verschillende producten, maar ze blijken heel wat gemeen te hebben. ‘Artisanaal’ zijn beide zeker, en afhankelijk van topingrediënten ook. Vakmanschap komt er eveneens aan te pas. Maar passen ze ook bij elkaar? Dat onderzoeken de auteurs aan de hand van verschillende thema’s.
Vier thema’s vormen de basis: fruitige champagnes, roséchampagnes, champagne met hogere dosage en champagnes van het type ‘blanc de blancs’ of ‘blanc de noirs’. Daarna graven Peter en Tom dieper met vier specifiekere stijlen champagne: champagnes met veel reservewijnen, vintage champagne (millésime), champagnes met houtrijping en luxecuvées.
Voor elk thema bespreken ze acht champagnes en acht kazen. Het expertenpanel proeft, slurpt en spuwt. Kritische commentaren volgen. Beide kenners beschrijven vervolgens de beste combinaties, maar ook de meest controversiële. De lezer kan zo zelf op ontdekkingsreis door de wondere wereld van champagne en kaas, en vooral: the match made in heaven.


ISBN
9789464778502
Pagina's
192
Verschenen
NUR
440
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Borgerhoff & Lamberigts

Culinair