Boekhandel Douwes Den Haag

De nationale veerpontjestoerfietsroute

Van Noord- naar Zuid-Nederland met 49 veerpontjes

Niko Winkel

De nationale veerpontjestoerfietsroute

De nationale veerpontjestoerfietsroute

Van Noord- naar Zuid-Nederland met 49 veerpontjes

De nationale veerpontjestoerfietsroute

 

Op water kun je niet fietsen, maar fietsen in de buurt van water geeft het fietsen wel altijd een extra dimensie. Daar waar water en land bijeenkomen, daar creëert het z’n eigen speciale magie. Dat geldt voor de kust, de zee, maar dat geldt ook voor meren, rivieren, kanalen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 17,50

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving De nationale veerpontjestoerfietsroute

Op water kun je niet fietsen, maar fietsen in de buurt van water geeft het fietsen wel altijd een extra dimensie. Daar waar water en land bijeenkomen, daar creëert het z’n eigen speciale magie. Dat geldt voor de kust, de zee, maar dat geldt ook voor meren, rivieren, kanalen. In hete zomermaanden is het gevoel van water in de buurt bijna een essentie voor het fietsplezier. De Nationale Veerpontjestoerfietsroute gooit hier nog een schepje bovenop. De prachtigste fietspaden over oude rivierdijken, door waterrijk polderlandschap en langs oude stadjes en steden die hun bestaan danken aan hun ligging aan het water, worden met elkaar verbonden door 49 veerpontjes. De Nationale Veerpontjestoerfietsroute is de eerste uitgebreide, meerdaagse fietstoertocht met als leidend thema: het oversteken van waterwegen met veerpontjes.

De route beslaat 500 kilometer, verdeeld over 9 dag-etappes, en loopt van Leeuwarden naar Maastricht. In Friesland doorkruisen we het merengebied met z’n talrijke toeristische fietsveerpontjes. Daarna gaan we dwars door de Weerribben en komen over het Kampereiland uit bij de IJssel. Van deze rivier volgen we de loop tot de oorsprong en steken via de Nederrijn over naar de Maas, die ons 170 kilometer lang begeleidt tot de finish in Maastricht. Het fietsen van deze route leert je Nederland weer net op een andere manier kennen. Dit boek vertelt u het verhaal en nodigt u uit het zelf te beleven.


ISBN
9789464913057
Verschenen
NUR
501
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Pumbo.nl B.V.