Boekhandel Douwes Den Haag

Systeemmodellering met dimensie-analyse

deel 9

M.M.H. Starmans

Systeemmodellering met dimensie-analyse

Systeemmodellering met dimensie-analyse

deel 9

Systeemmodellering met dimensie-analyse

 

Zolang een natuurkundig verschijnsel relatief eenvoudig is, kan het worden beschreven met een bijbehorende (eenvoudige) fysische en wiskundige vergelijking. Denk bijvoorbeeld aan de eerste wet van Newton.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 19,95


Beschrijving Systeemmodellering met dimensie-analyse

Zolang een natuurkundig verschijnsel relatief eenvoudig is, kan het worden beschreven met een bijbehorende (eenvoudige) fysische en wiskundige vergelijking. Denk bijvoorbeeld aan de eerste wet van Newton. Waarneembare fysische verschijnselen kunnen daarentegen zeer complex zijn. De invloed van veel grootheden op een verschijnsel kunnen vaak niet eenduidig in een wiskundig model of een combinatie van verschillende fysische wetten worden gevangen.
Bij het zoeken naar de relatie tussen deze grootheden biedt de dimensie-analyse een uitkomst. De relatie die wordt gezocht wordt gerepresenteerd in de vorm van kengetallen. De kengetallen zijn dimensieloze entiteiten die in samenhang met elkaar het complexe fysische verschijnsel beschrijven.


ISBN
9789464925036
Pagina's
38
Verschenen
NUR
800
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Management en Economie