Boekhandel Douwes Den Haag

Foute kunst

Leen Verheyen

Foute kunst

Foute kunst

Foute kunst

 

Kun je de kunst nog leuk vinden, als de kunstenaar dat al lang niet meer is?   Van Roman Polanski tot Jan Fabre, van Michael Jackson tot Woody Allen: dit boek duikt diep in het debat dat de kunstwereld momenteel in zijn greep houdt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 16,50


Beschrijving Foute kunst

Kun je de kunst nog leuk vinden, als de kunstenaar dat al lang niet meer is?
 
Van Roman Polanski tot Jan Fabre, van Michael Jackson tot Woody Allen: dit boek duikt diep in het debat dat de kunstwereld momenteel in zijn greep houdt.
 
Mag je het werk van een moreel problematische kunstenaar nog bewonderen? Moet kunst losgekoppeld worden van haar maker? En hoe ga je om met kunstwerken die een problematische morele visie uitdragen?
 
In Foute kunst worden de complexe verbanden tussen kunst en ethiek ontrafeld. Filosofe Leen Verheyen reikt nieuwe ideeën aan om te kijken naar de verstrengeling van kunst en de ethische dilemma’s rond haar scheppers.
 
Daarvoor spreekt ze een rijke diversiteit aan denkers, schrijvers en kunstenaars aan. Historische figuren als Immanuel Kant, Oscar Wilde en Leni Riefenstahl. Maar ook eigentijdse denkers als Berys Gaut, Mary Deveraux en Kamel Daoud.
 
Een onmisbare gids voor iedereen die kunst en haar morele implicaties wil doorgronden.


ISBN
9789464943504
Pagina's
72
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Letterwerk

Filosofie