Boekhandel Douwes Den Haag

De basis Plantaardig

Pieter-Jan Lint & Tony Le Duc

De basis Plantaardig

De basis Plantaardig

De basis Plantaardig

 

De basis - plantaardig baseert zich op een veranderend voedingspatroon waarbij dierlijke producten niet meer worden gebruikt en ons klassiek smaakpatroon wordt geëvenaard. Er is een beweging aan de gang om bewuster om te gaan met voeding voor een betere gezondheid en voor de bescherming van onze planeet.De basis - plantaardig sluit zich aan bij deze voedings(r)evolutie en geeft je inzicht in producten en smaakmakers, kook- en snijtechnieken en recepten, telkens eenvoudig uitgelegd en voorzien van een foto.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 34,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving De basis Plantaardig

Er is een beweging aan de gang om bewuster om te gaan met voeding voor een betere gezondheid, voor de bescherming van onze planeet en voor het vermijden van dierenleed.



We kunnen er niet meer omheen.



DE BASIS Plantaardig sluit zich aan bij deze voedings(r)evolutie en geeft je inzicht in producten en smaakmakers zoals sojasaus, edelgistvlokken, aquafaba en miso. Dit boekje verklaart het belang en het nut van plantaardige eiwitten, staat stil bij het belang van de vijfde smaak umami en leert je via tientallen kook- en snijtechnieken om groenten, fruit, zaden, granen en peulvruchten op de juiste manier te verwerken.



Plantaardig roerei? Bechamelsaus zonder boter? Hoe maak je zeewierbouillon? Kun je een kaaskroket even lekker maken zonder kaas? Hoe evenaar je de smaak van vlees als je het niet gebruikt?



Alle beschrijvingen en recepten werden opgetekend door vegan chef Pieter-Jan Lint en op een eenvoudige manier in beeld gebracht door culinair fotograaf Tony Le Duc.



‘Dit boekje toont je alle basiskennis die nodig is om plantaardig te leren koken.’


ISBN
9789490028909
Pagina's
352
Verschenen
NUR
400
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Minestrone bvba