Boekhandel Douwes Den Haag

Onverwacht

Als prenatale screening leidt tot onmogelijke keuzes

Sanne van der Hout

Onverwacht

Onverwacht

Als prenatale screening leidt tot onmogelijke keuzes

Onverwacht

 

Een unieke inkijk in de zwakte van prenatale screening. Hoe kun je de reikwijdte van keuzes overzien? Wat maakt rouwverwerking bij zwangerschapsverlies zo gecompliceerd? Voor ouders en hulpverleners.Direct te downloaden

€ 9,99


Beschrijving Onverwacht

De verloskundige tuurt naar het scherm en beweegt de transducer over mijn buik. "Ik kan het hartje niet vinden. Ik ga de gynaecoloog halen." De arts heeft weinig tijd nodig om te bevestigen wat we eigenlijk al weten, maar nog niet kunnen geloven: "Het spijt me heel erg, maar jullie kindje is gestorven."

In Onverwacht beschrijft Sanne van der Hout hoe zij en haar partner na een verontrustende prenatale screeningsuitslag terechtkwamen in een medisch traject dat uiteindelijk resulteerde in het overlijden van hun ongeboren kindje. Ze gaat in gesprek met hulpverleners en ouders over thema's die van belang zijn voor de gehele praktijk van prenatale screening: Hoe kunnen hulpverleners zwangeren en hun partners helpen om de reikwijdte van hun keuzes te overzien? En: Wat maakt rouwverwerking bij zwangerschapsverlies zo gecompliceerd?

Door de combinatie van persoonlijke en professionele observaties geeft dit boek een unieke inkijk in de kwetsbaarheden van hedendaagse praktijken op het gebied van prenatale screening. Hiermee biedt het boek niet alleen steun aan ouders, maar is het ook relevant voor hulpverleners die werkzaam zijn in de zwangerschaps- en geboortezorg.

Sanne van der Hout is ethicus op het gebied van reproductieve screening en werkt als universitair docent aan de Universiteit van Maastricht.


ISBN
9789490217914
Pagina's
224
Verschenen
NUR
851
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Klapwijk & Keijsers Uitgevers