Boekhandel Douwes Den Haag

Waar ben ik?

Lockdownlessen voor aardbewoners

Bruno Latour

Waar ben ik?

Waar ben ik?

Lockdownlessen voor aardbewoners

Waar ben ik?

 

De lockdown heeft ons zwaar op de proef gesteld. Achter de politieke vraag ‘Hoe komen we hieruit?’ duikt inmiddels de vraag op: ‘Waar ben ik?’ Gedaanteverwisseling Bruno Latour zoekt naar antwoorden in een filosofisch verhaal, met als leidraad De gedaanteverwisseling van Kafka.Leverbaar

€ 19,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Waar ben ik?

De lockdown heeft ons zwaar op de proef gesteld. Achter de politieke vraag ‘Hoe komen we hieruit?’ duikt inmiddels de vraag op: ‘Waar ben ik?’

Gedaanteverwisseling

Bruno Latour zoekt naar antwoorden in een filosofisch verhaal, met als leidraad De gedaanteverwisseling van Kafka. De protagonist van die novelle, Gregor Samsa, wordt op een ochtend wakker als een ‘monsterachtig ongedierte’ en krijgt daardoor een ander perspectief op de wereld, een aards perspectief in de interpretatie van Latour. Hebben ook wij in de lockdown zo’n gedaanteverwisseling ondergaan en kan de pandemie dienen als leerschool voor de confrontatie met die nog veel grotere crisis: de klimaatmutatie?

Raakvlak

In 2018 verscheen Waar kunnen we landen?, waarin het politiseren van de klimaatkwestie centraal staat. Die lijn trekt Latour nu door in dit actuele essay op het raakvlak van filosofie, levenskunst en literatuur.

Over Bruno LatourBruno Latour is een Franse filosoof en antropoloog. Tot zijn bekendste boeken behoren Laboratory Life (1979), Face à Gaïa (2015; Oog in oog met Gaia, 2017) en Où atterrir? (2017; Waar kunnen we landen?, 2018). In 2020 ontving hij in Amsterdam de Spinozalens. Bruno Latour is als emeritus hoogleraar verbonden aan de master kunst en politiek van Sciences Po in Parijs.

Over de serie

In de serie Kantelingen worden onze voorstelling van de aarde en de natuur en ons begrip van modernisering en vooruitgang ter discussie gesteld.


ISBN
9789490334314
Pagina's
156
Verschenen
NUR
736
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Octavo publicaties