Boekhandel Douwes Den Haag

Alledaags en buitengewoon

spiritualiteit in vrouwendomeinen

Anne-Marie Korte & Angela Berlis

Alledaags en buitengewoon

Alledaags en buitengewoon

spiritualiteit in vrouwendomeinen

Alledaags en buitengewoon

 

'Dit boek maakt duidelijk dat er een overvloed is aan heiligheid. Het heilige houdt zich midden in het alledaagse leven schuil, en het zijn met name vrouwen die dit aan het licht brengen.' - Erik Borgman De spiritualiteit van vrouwen heeft vaak het gewone leven van alledag tot uitgangspunt.


Nog te verschijnen

€ 21,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Alledaags en buitengewoon

'Dit boek maakt duidelijk dat er een overvloed is aan heiligheid. Het heilige houdt zich midden in het alledaagse leven schuil, en het zijn met name vrouwen die dit aan het licht brengen.' - Erik Borgman

De spiritualiteit van vrouwen heeft vaak het gewone leven van alledag tot uitgangspunt. Hoe ontdekken en ervaren zij wat 'heilig' is in dit alledaagse leven? Dit boek, geschreven door vrouwelijke theologen en religiewetenschappers, ontdekt sporen van 'alledaagse heiligheid' in oude en nieuwe vrouwendomeinen. Onderweg komen we langs een scala van even alledaagse als buitengewone plaatsen: huiskamers en slaapkamers, keukens en badkamers, schrijftafels en schildersateliers, kloostervertrekken en stadspleinen.

Auteurs zijn o.a. Anne-Marie Korte, Riet Bons-Storm, Akke van der Kooi en Willien van Wieringen.

Erik Borgman over Alledaags en buitengewoon: Spiritualiteit in vrouwendomeinen:
"Velen denken dat tegenwoordig niets meer heilig is. Dit boek maakt duidelijk dat er een overvloed is aan heiligheid. Het heilige houdt zich midden in het alledaagse leven schuil, en het zijn met name vrouwen die dit aan het licht brengen. Zij vinden het heilige in hun eigen leefomgeving, dat daarmee in een ander licht komt te staan. Ik vind het een compliment aan de schrijfsters van dit boek dat zij zo het mysterie van het heilige niet kleiner maken, maar groter."


ISBN
9789490708474
Pagina's
154
Verschenen
NUR
700
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.

Geloofsopvoeding