Boekhandel Douwes Den Haag

Poëziefonds OPEN

Deining rimpeling onderstroom

Gerda Posthumus

Deining rimpeling onderstroom

Poëziefonds OPEN

Deining rimpeling onderstroom

Poëziefonds OPEN: Deining rimpeling onderstroom

 

In Deining rimpeling onderstroom verkent eilanddichter Gerda Posthumus via poëtische ordening en verdieping het gegeven dat stad en eiland evenzeer met elkaar verbonden zijn door tegenstellingen als de getijdenstromen van een zee.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 15,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Poëziefonds OPEN: Deining rimpeling onderstroom

In Deining rimpeling onderstroom verkent eilanddichter Gerda Posthumus via poëtische ordening en verdieping het gegeven dat stad en eiland evenzeer met elkaar verbonden zijn door tegenstellingen als de getijdenstromen van een zee. Reizen tussen eiland en land/stad vormt voor de bundel een thema. Van zeesirene tot stadssirene baant de bundel in zowel sonnetten als in vrije verzen opnieuw een weg voor het mysterieus en dubbelzinnig taalspel dat de debuutbundel Zeisend Licht al karakteriseerde.

Gerda Posthumus (Groningen, 1960) woont op Vlieland. Voor die gemeente schrijft zij als eilanddichter minimaal zes gedichten per jaar. Zij begeleidt eveneens Slauerhoffwandelingen op Vlieland en is lid van het vierledig vocaal ensemble Pad van 4. Haar eerste bundel Zeisend Licht verscheen in 2010. In 2012 schreef Daan Manneke op basis van fragmenten uit deze bundel het koorwerk Sarabande voor Vlieland.


ISBN
9789490834876
Pagina's
74
Verschenen
Serie
Poëziefonds OPEN
NUR
306
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Kontrast, Uitgeverij

Poëzie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren