Boekhandel Douwes Den Haag

Terug naar de moskee

D. Kunneman

Terug naar de moskee

Terug naar de moskee

Terug naar de moskee

 

De 16-jarige moslim Amin wordt getreiterd, genegeerd en verafschuwd door zijn omgeving. Zijn enige steun vormt klasgenote Ilona, die aan haaruitval lijdt. Wint Amin het gevecht tegen angst, religie en zijn ouders en vindt hij zijn innerlijk kompas?


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 16,20

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Terug naar de moskee

De zestienjarige Amin Madjid woont sinds zijn geboorte in Haarlem. Hij is moslim. Ondanks zijn behulpzame, rustige aard lijkt de maatschappij weinig op zijn hand. Voorbijgangers lopen met een boog om hem heen, zijn ouders begrijpen hem niet en de wrede Benno en trawanten wachten hem op in steegjes. Maar Amin vecht terug en krijgt steun van klasgenote Ilona, een eerlijke, gedreven perfectioniste die lijdt aan haaruitval. Zijn afkomst vormt echter de bron van een ogenschijnlijk onafwendbaar noodlot. In een gevecht tegen angst, religie en zijn ouders komt hij steeds dichter bij zijn kern, totdat hij levend begraven wordt en oog in oog staat met de dood.


Dok Kunneman, schrijver en pianist
Dok Kunneman combineert momenteel zijn passie voor muziek met exacte wetenschappen in een brede bacheloropleiding aan de Roosevelt Academy in Middelburg. Sinds enige tijd richt hij zich ook op het schrijven van literatuur en poëzie. Verscheidene artikelen, verhalen en gedichten van zijn hand werden in de loop der jaren gepubliceerd. De debuutroman â Terug naar de moskeeâ is een waardige aanvulling voor een veelzijdig oeuvre.


ISBN
9789491080494
Pagina's
164
Verschenen
NUR
300
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Mijnbestseller B.V.

Literatuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren