Boekhandel Douwes Den Haag

De FSM-methode

procesmatig managen van functioneel beheer; een methodische benadering voor het gestandaardiseerd inrichten en aansturen van modern functioneel beheer

Jan van Bon & Wim Hoving

De FSM-methode

De FSM-methode

procesmatig managen van functioneel beheer; een methodische benadering voor het gestandaardiseerd inrichten en aansturen van modern functioneel beheer

De FSM-methode

 

DE FSM-METHODE Procesmatig managen van functioneel beheer Een methodische benadering voor het gestandaardiseerd inrichten en aansturen van modern functioneel beheer. Functioneel beheer kan een mooie brug vormen tussen de business en IT-beheer.


Niet leverbaar

€ 30,99

Niet leverbaar

Beschrijving De FSM-methode

DE FSM-METHODE
Procesmatig managen van functioneel beheer

Een methodische benadering voor het gestandaardiseerd inrichten en aansturen van modern functioneel beheer.

Functioneel beheer kan een mooie brug vormen tussen de business en IT-beheer. Het schijnbaar complexe vakgebied functioneel beheer krijgt nog maar relatief kort de aandacht die het verdient. Met de komst van ITIL is de laatste twee decennia de aandacht vooral gericht geweest op IT-beheer, dat dankzij die aandacht structureel is verbeterd. De tijd is nu rijp om even structureel te werken aan de verbetering van de brugfunctie die functioneel beheer moet en kan invullen.
Om een eind te maken aan de enorme variatie in de praktijk van functioneel beheer is een methodische aanpak noodzakelijk. De FSM-methode (Functional Service Management) is ontwikkeld om invulling te geven aan die behoefte.
Door de methodische structuur van FSM wordt een stapsgewijze verbeteraanpak mogelijk. De concrete verbeterdoelen in een FSM-invoering worden steeds bepaald door de lokale organisatie. Dit tekent het methodische karakter van FSM: een brede toepasbaarheid van beschikbare best practices, zoals gedocumenteerd in bijvoorbeeld BiSL, in een gestructureerde aanpak. Dat maakt de FSM-methode praktisch toepasbaar en begrijpelijk.
De FSM-methode is geheel analoog aan de ISM-methode voor IT-beheer. De methodes worden door tientallen leveranciers van producten en diensten gebruikt bij het ondersteunen van betere dienstverlening in de praktijk van de informatievoorziening.

Jan van Bon is een internationaal erkende deskundige auteur, hoofdredacteur en spreker. Zijn brede kennis en analytisch vermogen gebruikt hij, top-down, om kritisch de erkende frameworks en standaarden te beschouwen en daaruit kennis te selecteren en toepasbaar te maken.

Wim Hoving heeft ruim 20 jaar ervaring in het invoeren én toepassen van procesmatig werken. Kritisch en autodidactisch heeft hij, bottom-up, constant gewerkt aan het verbeteren van de dienstverlening door praktisch te innoveren en samenhang aan te brengen tussen alle hulpmiddelen.
In het boek bieden de auteurs de lezer een degelijke basis voor de aanpak van functioneel beheer. Daarbij kunnen lokaal aanwezige middelen, tools, en werkwijzen in die aanpak een plaats krijgen, zonder dat een ingrijpende reorganisatie noodzakelijk is. Door vanuit een krachtige structuur een praktische toepassing te vinden voor de eigen problematiek, kan een organisatie rendement halen uit de methodische aanpak die met FSM is vastgelegd.


ISBN
9789491710025
Pagina's
291
Verschenen
NUR
980
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Inform-IT B.V.

Informatica
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren