Boekhandel Douwes Den Haag

Liquid Surveillance

Zygmunt Bauman & David Lyon

Liquid Surveillance

Liquid Surveillance

Liquid Surveillance

 

Vandaag de dag worden de kleinste details van ons dagelijks leven nauwlettender dan ooit gevolgd en in de gaten gehouden, en degenen die worden gemonitord werken dikwijls bereidwillig samen met degenen die hen bespieden.


Niet leverbaar

€ 22,95

Niet leverbaar


Beschrijving Liquid Surveillance

Vandaag de dag worden de kleinste details van ons dagelijks leven nauwlettender dan ooit gevolgd en in de gaten gehouden, en degenen die worden gemonitord werken dikwijls bereidwillig samen met degenen die hen bespieden. In dit boek stuit de surveillance-analyse van David Lyon op de vloeibare moderne wereld, die zo inzichtvol uiteen is gezet door Zygmunt Bauman.

Staan we op de drempel van een kwalijke toekomst, waarin al onze gangen ieder moment worden gevolgd, of zijn er nog steeds ruimtes van vrijheid en hoop? Hoe verwezenlijken we onze verantwoordelijkheid voor de mensen vóór ons, die zich dikwijls verliezen in discussies over data en categorisering? Dit boek, dat vragen van macht, technologie en moraliteit behandelt, is een briljante analyse van wat het betekent om vandaag de dag in de gaten gehouden te worden - en zelf in de gaten te houden.

Zygmunt Bauman (1925-2017) was emeritus-hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Leeds in Groot-Brittannië. Zijn boeken zijn internationale bestsellers geworden en vertaald in ruim dertig talen.

David Lyon is hoogleraar sociologie aan Queen's University, Canada. Tot zijn vorige publicaties behoren Identifying Citizens: Identifying Citizens: ID Cards as Surveillance.

vertaling Menno Grootveld


ISBN
9789491717543
Pagina's
204
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Editie Leesmagazijn

Filosofie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren