Boekhandel Douwes Den Haag

Pudlenka

of ik had een hond en een kat

Josef Capek & Karel Capek

Pudlenka

Pudlenka

of ik had een hond en een kat

Pudlenka

 

Wie het populaire kinderboek over de brutale en lieve pup DASJA van de Tsjechische schrijver KAREL CAPEK kent, weet dat deze auteur een groot dierenliefhebber is. In PUDLENKA, OF IK HAD EEN HOND EN EEN KAT beschrijft hij de grappige voorvallen en belevenissen van Dasja's voorgangers en van zijn poes Pudlenka.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 21,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Pudlenka

Wie het populaire kinderboek over de brutale en lieve pup DASJA van de Tsjechische schrijver KAREL CAPEK kent, weet dat deze auteur een groot dierenliefhebber is. In PUDLENKA, OF IK HAD EEN HOND EN EEN KAT beschrijft hij de grappige voorvallen en belevenissen van Dasja's voorgangers en van zijn poes Pudlenka. Liefdevol observeert hij de gedragingen van zijn huisdieren en doet daar op humoristische (en zeer herkenbare) wijze verslag van, in woord en in beeld. Met een scherp oog trekt hij parallellen tussen dieren en mensen, wat regelmatig tot komische inzichten leidt.

In PUDLENKA, OF IK HAD EEN HOND EN EEN KAT zijn ruim 50 tekeningen opgenomen, unieke illustraties van Karel Capek zelf en van zijn broer, de beroemde schilder en illustrator Josef Capek.
De vertaling uit het Tsjechisch is van EDGAR DE BRUIN.

Geschikt voor kinderen van 10 jaar en ouder.

KAREL CAPEK [1890-1938] was een van de belangrijkste schrijvers van het vooroorlogse Tsjechoslowakije. Samen met zijn broer speelde hij een voorname rol in het Tsjechische intellectuele leven in het interbellum. Vanaf de jaren 30 zette hij zich in zijn werk en daarbuiten steeds meer af tegen het nazisme, fascisme en communisme.


ISBN
9789491738753
Pagina's
160
Verschenen
NUR
280
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij

Fictie kinder- en jeugdboeken