Boekhandel Douwes Den Haag

Op zoek naar verdwenen dorpen

18 wandelingen terug in de tijd

Pieter Metz & Coby Metz

Op zoek naar verdwenen dorpen

Op zoek naar verdwenen dorpen

18 wandelingen terug in de tijd

Op zoek naar verdwenen dorpen

 

Verdwenen dorpen maken nieuwsgierig. Waar hebben ze gelegen? Hoe zagen ze eruit? Wat is ermee gebeurd en wat is er nog van terug te vinden? In ons land zijn in de loop der eeuwen heel wat steden, dorpen, buurtschappen en nederzettingen gesticht.



Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 14,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Op zoek naar verdwenen dorpen

Verdwenen dorpen maken nieuwsgierig. Waar hebben ze gelegen? Hoe zagen ze eruit? Wat is ermee gebeurd en wat is er nog van terug te vinden?

In ons land zijn in de loop der eeuwen heel wat steden, dorpen, buurtschappen en nederzettingen gesticht. Waar je niet zo gauw aan denkt, is dat er ook honderden dorpen weer verdwenen zijn. Alleen al in Zeeland zijn meer dan 200 dorpen door het water verzwolgen. Op de Veluwe kwam het welvarende dorp Kootwijk in de 12e eeuw onder een dikke laag zand te liggen.

De auteurs Pieter en Coby Metz zijn wandelend op zoek gegaan naar de historische plekken waar ooit een dorp of buurtschap is geweest. Deze zoektocht heeft geresulteerd in een wandelgids met 18 wandelingen verspreid door Nederland. Bij elke wandeling wordt met een knipoog teruggekeken naar het verleden.


ISBN
9789491899461
Pagina's
126
Verschenen
NUR
502
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Anoda Publishing

Wandelgidsen