Boekhandel Douwes Den Haag

12 toppen in een laag land

Wandelen naar het hoogste punt in elke Nederlandse provincie

Ruud Baarda & Karina Verbaan

12 toppen in een laag land

12 toppen in een laag land

Wandelen naar het hoogste punt in elke Nederlandse provincie

12 toppen in een laag land

 

Ruud Baarda en Karina Verbaan, auteurs van de nieuwe wandelgids 12 toppen in een laag land, hebben de 12 provinciale toppen in Nederland wandelend verkend. In coronatijd ontstond het idee om naar het hoogste punt van een provincie te lopen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 14,95

Ophalen: Nu 10 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving 12 toppen in een laag land

Ruud Baarda en Karina Verbaan, auteurs van de nieuwe wandelgids 12 toppen in een laag land, hebben de 12 provinciale toppen in Nederland wandelend verkend. In coronatijd ontstond het idee om naar het hoogste punt van een provincie te lopen. En toen nog een, en nog een. Zo werden het er 12: de 12 hoogste punten in ons lage land. Het gaat om de natuurlijke toppen. Sommige provincies hebben hogere niet natuurlijke toppen, maar die doen in deze gids niet mee. De VAM-berg in Drenthe is om die reden buiten beschouwing gelaten, ook al is deze met zijn 58 meter hoger dan het natuurlijk gevormde Haantjeduin (31 meter).

De beschrijvingen in de gids 12 toppen in een laag land gaan verder dan een route naar de top. De auteurs doken in de geschiedenis van de top en zochten bijvoorbeeld naar de herkomst van namen. Om een voorbeeld te noemen: de hoogste top in Drenthe heet Haantjeduin. Een mogelijke verklaring voor deze naam is het uitzicht dat je vroeger had vanaf deze heuvel. Als je goed keek, kon je bij helder weer in de verte de kerktoren van Emmen zien, met op de top een windhaantje. Ook legendes en anekdotes rond de top beschrijven de auteurs in deze uitgave. Met daarbij ook andere informatie over meer hoge toppen in de provincies en tips voor overige wandelingen.

12 toppen in een laag land biedt een leuke inkijk in het reliƫf van Nederland en geeft inspiratie om nieuwe en verrassende gebieden te ontdekken.


ISBN
9789491899485
Pagina's
110
Verschenen
NUR
502
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Anoda Publishing

Wandelgidsen