Boekhandel Douwes Den Haag

Retourtje verleden

Spoor terug naar ’85-’86

Retourtje verleden

Frank Oude Elferink

Spoor terug naar ’85-’86

Retourtje verleden

Spoor terug naar ’85-’86

Retourtje verleden

Retourtje verleden: Spoor terug naar ’85-’86

 

Welke spoorwegliefhebber verlangt niet terug naar de jaren tachtig, het decennium waarin het NS-materieel vele gedaanten aannam, zowel qua types als kleurstellingen? Het materieelpark was in deze tijd aan een grote moderniseringsslag onderhevig.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 39,90

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Retourtje verleden: Spoor terug naar ’85-’86

Welke spoorwegliefhebber verlangt niet terug naar de jaren tachtig, het decennium waarin het NS-materieel vele gedaanten aannam, zowel qua types als kleurstellingen? Het materieelpark was in deze tijd aan een grote moderniseringsslag onderhevig. Verouderd materieel als de locomotiefserie 1000 en treinstellen materieel '46 ruimde het veld, terwijl nieuwelingen als de locomotieven van de serie 1600, de dubbeldeksrijtuigen en de Wadlopers hun opwachting maakten. Met deze modernisering verdwenen de oude kleuren uit de jaren vijftig bijna geheel. Nieuwe kleurstellingen verschenen op een aantal ICM-treinstellen en het nieuwe Beneluxmaterieel.

In Spoor terug naar '85-'86 beschrijft Frank Oude Elferink niet alleen het NS-materieelpark in dat dienstregelingsjaar, maar ook de inzet van het NS-materieel. De serie 1500, de treinstellen ICM, DE1/2, de rijtuigen Plan E en het oude en nieuwe Beneluxmaterieel komen daarbij extra voor het voetlicht. Tevens is er ruim aandacht voor veranderingen op het gebied van infrastructuur, zoals de oplevering van de Westtak, de aanstaande sluiting van de goederenlijn Nieuwersluis - Uithoorn en de elektrificaties en moderniseringen in Zuid-Limburg en Oost-Nederland. Tot slot wordt in het uitgebreide fotohoofdstuk het jaar op treffende wijze in beeld gebracht. Spoor mee terug naar '85-'86.


ISBN
9789492040251
Pagina's
128
Verschenen
Serie
Retourtje verleden
NUR
464
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lycka Till Forlag

Spoorwegen