Boekhandel Douwes Den Haag

Magneetzweeftreinen

Rijkert Knoppers

Magneetzweeftreinen

Magneetzweeftreinen

Magneetzweeftreinen

 

Vervangen magneetzweeftreinen in de toekomst conventionele wiel-railtreinen? En als magneetzweeftreinen zoveel voordelen bieden ten opzichte van andere vervoersvormen, hoe komt het dan dat een eeuw na de eerste experimenten toch maar weinig van dergelijke treinen operationeel zijn?


Leverbaar

€ 37,50

Ophalen: Nu 4 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Magneetzweeftreinen

Vervangen magneetzweeftreinen in de toekomst conventionele wiel-railtreinen? En als magneetzweeftreinen zoveel
voordelen bieden ten opzichte van andere vervoersvormen, hoe komt het dan dat een eeuw na de eerste experimenten toch maar weinig van dergelijke treinen operationeel zijn? In dit boek probeert Rijkert Knoppers op deze en vele andere vragen over vervoer op basis van magnetische levitatie antwoorden te geven. Hij doet dat aan de hand van een uitvoerige beschrijving van de geschiedenis, werking, infrastructuur, milieuaspecten, veiligheid en economische aspecten van de magneetzweeftrein, hij toont toepassingen en beschrijft zowel commerciële in bedrijf zijnde lijnen als afgeblazen en toekomstige projecten. Gaan we zwevend de toekomst in?

Na zijn studie werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft was de auteur onder meer werkzaam bij WISE (World Information Service on Energy), de Universiteitsbibliotheek Amsterdam en Stichting De Twaalf Ambachten. In 1985 begon hij als freelance journalist artikelen te schrijven over milieu, techniek en ontwikkeling. Dit onder meer in NRC Handelsblad, Milieu Magazine, Technisch Weekblad, Duurzaam Bouwen, EOS en Duurzame Energie. Daarnaast verschenen van zijn hand boeken over onder meer stuwdammen, zonnecentrales, het menselijk lichaam als energiebron en elektrische auto’s.


ISBN
9789492040442
Pagina's
112
Verschenen
NUR
464
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lycka till Förlag

Spoorwegen