Boekhandel Douwes Den Haag

Bestemming Buitenland

Rusland en Kazachstan

Bestemming Buitenland deel 3

Hugo Richter

Rusland en Kazachstan

Bestemming Buitenland

Rusland en Kazachstan

Bestemming Buitenland deel 3

Bestemming Buitenland: Rusland en Kazachstan

 

Het reizen met openbaar vervoer werd Hugo Richter (in het dagelijks leven specialist bij ProRail) met de paplepel ingegoten. Zijn ouders hadden beiden geen rijbewijs en dus werden alle tripjes tijdens zijn jeugd met trein en bus gemaakt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 39,90

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Bestemming Buitenland: Rusland en Kazachstan

Het reizen met openbaar vervoer werd Hugo Richter (in het dagelijks leven specialist bij ProRail) met de paplepel ingegoten. Zijn ouders hadden beiden geen rijbewijs en dus werden alle tripjes tijdens zijn jeugd met trein en bus gemaakt. Hierdoor ontstond bij Hugo interesse in deze manier van vervoer. Aanvankelijk alleen in Nederland, maar al snel werden reizen gemaakt door heel Europa en uiteindelijk zelfs over de gehele wereld. Allemaal met als doel een stukje Nederland in verre landen terug te vinden.

Rusland was al sinds midden jaren negentig in beeld als het gaat om export van Nederlandse bussen. Naast streekbussen vonden ook heel wat Arnhemse trolleybussen een tweede leven in dit immense land. In het andere land, het ook niet gering in omvang zijnde Kazachstan, kwamen aan het begin van de 21e eeuw vele Volvo en Mercedes bussen uit Nederland in dienst. In beide landen is het grootste deel van deze bussen inmiddels niet meer in dienst.

In dit fotoboek een greep uit de door Hugo opgebouwde collectie foto’s, opgedeeld per land en stad. Welke bussen kwamen in tien jaar tijd voor de lens en in welke steden? Daarnaast is deze terugblik aangevuld met anekdotes over voorvallen die hebben plaatsgevonden tijdens deze bezoeken. Proef door middel van dit fotoboek de sfeer ter plaatse.

Dit boek werd door de auteur afgesloten ruim voordat Rusland de invasie in Oekraïne lanceerde. Gezien het a-politieke onderwerp, het feit dat Rusland van dit boek niet profiteert en ook alle moeite die de auteur zich al had getroost, is gemeend dit boek toch nu uit te brengen.


ISBN
9789492040558
Pagina's
108
Verschenen
Serie
Bestemming Buitenland
NUR
464
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lycka til Forlag

Spoorwegen