Boekhandel Douwes Den Haag

It spoar feroaret noch hieltijd

Het spoor verandert - Friesland 1988 - 2022

Wim Hoekema

It spoar feroaret noch hieltijd

It spoar feroaret noch hieltijd

Het spoor verandert - Friesland 1988 - 2022

It spoar feroaret noch hieltijd

 

Fors uitgebreide tweede druk. Wim Hoekema was al heel jong besmet met het ‘treinenvirus’. Ronkende rode diesels, die de kinderwagen passeerden, legden begin jaren zeventig de kiem voor een veelzijdige hobby die door deze (model)spoorkenner nog steeds enthousiast wordt beoefend.Leverbaar

€ 49,90

Ophalen: Nu 4 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving It spoar feroaret noch hieltijd

Fors uitgebreide tweede druk.Wim Hoekema was al heel jong besmet met het ‘treinenvirus’. Ronkende rode diesels, die de kinderwagen passeerden, legden begin jaren zeventig de kiem voor een veelzijdige hobby die door deze (model)spoorkenner nog steeds enthousiast wordt beoefend. Speciaal de historie van spoor en tram in Fryslân hebben zijn warme belangstelling. Het jarenlang uitspitten van deze geschiedenis resulteerde in een verzameling van ordners vol documentatie en duizenden foto’s.

Nog altijd trekt de auteur er regelmatig met de camera op uit om spoorse onderwerpen in binnen- en buitenland vast te leggen en publiceert hij met enige regelmaat artikelen. In dit boek wordt een beeld geschetst van de omslag bij de spoorwegen in de provincie Fryslân,gedurende een periode van ruim dertig jaar, waarin gele NS-Wadlopers werden vervangen door Arriva Spurt-treinstellen en nu de Wink, waarin wijzigingen plaatsvonden in het goederenverkeer, proefritten werden gereden, de Elfstedentocht als vervoersprestatie ook op het spoor werd verreden en de infrastructuur ingrijpend werd gemoderniseerd.Zonder volledigheid te willen nastreven, wordt u tijdens gewone en ongewone gebeurtenissen meegenomen op een rijk geïllustreerde treinreis door het fraaie Friese landschap, met heel af en toe een voor het verhaal noodzakelijk uitstapje buiten de provincie. Maak in dit boek een tijdreis mee van 1988 tot en met 2022 en ook u zult op de laatste bladzijde tot de conclusie komen: It spoar feroaret noch hieltyd!


ISBN
9789492040572
Pagina's
220
Verschenen
NUR
464
Druk
2
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lycka till Forlag

Spoorwegen