Boekhandel Douwes Den Haag

Verzamelde werken

Lydia Sandgren

Verzamelde werken

Verzamelde werken

Verzamelde werken

 

‘Een buitengewoon indrukwekkend debuut. Deze roman bevat alles wat een goed boek moet bevatten: spanning, mysterie, geschiedenis, kunst, relaties, vriendschap en dood. En wát een einde.’ MEZZA


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 32,00

Ophalen: Nu 4 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Verzamelde werken

Winnaar van de BMF-Prijs van de Zweedse Boekhandelaren en de Augustusprijs 2020 (de belangrijkste Zweedse literatuurprijs), en alleen al in Zweden meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Met dit sensationele debuut, waaraan ze tien jaar werkte, werd Lydia Sandgren in één klap een literaire ster – vergelijkbaar met de daverende entree van Peter Buwalda met Bonita Avenue. De rechten zijn inmiddels verkocht aan zestien landen.

Martin Berg, eigenaar van een kleine, noodlijdende uitgeverij, belandt in een levenscrisis. Enkele jaren geleden verdween zijn vrouw, Cecilia Berg, uit zijn leven en liet een enorme leegte achter. Nu hij op middelbare leeftijd terugkijkt op zijn leven, kan hij alleen zien wat had kunnen zijn. Hij vraagt zich af waaruit zijn verzamelde werken gedurende zijn leven bestaan: zijn hechte vriendschap met kunstenaar Gustav Becker, zijn hartstochtelijke liefde voor zijn nu vermiste vrouw, zijn twee kinderen en, niet in de laatste plaats, het onaffe manuscript dat hem en zijn jeugddromen lijkt te bespotten.

Tegelijkertijd ontmoeten we de rusteloze Rakel, Martins dochter van in de twintig, die zich niet op haar plaats voelt in Göteborg. De stad bereidt zich voor op een overzichtstentoonstelling van het werk van de gevierde schilder en familievriend Gustav Becker, en waar ze ook is, overal kijkt Rakel in de ogen van haar mysterieus verdwenen moeder, die op de aankondingsaffiches prijkt – de raadselachtige Cecilia, de muze van de briljante kunstenaar. Wanneer Rakel een mogelijke aanwijzing vindt over het lot van haar moeder, gooit dat haar leven volledig overhoop.

Verzamelde werken is een verhaal over blijvende liefde, de constante aanwezigheid van het afwezige, vriendschappen die een leven lang meegaan en kunst in het grensgebied van waarheid en fictie.

Lydia Sandgren (1987) is de oudste van zeven broers en zussen die zijn opgegroeid in het westen van Zweden. Ze heeft muziek en filosofie gestudeerd en is tegenwoordig praktiserend psycholoog, woonachtig in Göteborg. Verzamelde werken is haar debuut.


Verkozen tot Mezza’s Boek van de Maand:
‘Een buitengewoon indrukwekkend debuut. Deze roman bevat alles wat een goed boek moet bevatten: spanning, mysterie, geschiedenis, kunst, relaties, vriendschap, verraad en dood. En wát een einde.’


‘Knap als in een perfect gecomponeerd popnummer – aanstekelijk, bombastisch, onweerstaanbaar...’
– Weekendavisen (Denemarken)

‘Lydia Sandgren is een debuutauteur, maar ze schrijft deze roman alsof ze al decennia niets anders heeft gedaan.’
– Svenska Dagbladet


ISBN
9789492068743
Pagina's
784
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
NBC - Oevers

Vertaalde literaire roman, novelle