Boekhandel Douwes Den Haag

In the Pines

vijf murder ballads

Erik Kriek

In the Pines

In the Pines

vijf murder ballads

In the Pines

 

In the Pines is een verzameling van vijf beeldverhalen die gebaseerd zijn op murder ballads: traditionele songs die reppen over een, al dan niet waargebeurde, dramatische moord. Het zijn rauwe verhalen waarin onbeantwoorde liefdes, crimes passionels, woede, jaloezie en hebzucht een grote rol spelen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 30,75

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving In the Pines

In the Pines is een verzameling van vijf beeldverhalen die gebaseerd zijn op murder ballads: traditionele songs die reppen over een, al dan niet waargebeurde, dramatische moord. Het zijn rauwe verhalen waarin onbeantwoorde liefdes, crimes passionels, woede, jaloezie en hebzucht een grote rol spelen. De muziek is diep geworteld in de Amerikaanse traditie en nog altijd worden nieuwe murder ballads geschreven door o.a. Dolly Parton, Bob Dylan, Steve Earle en Nick Cave.

Erik Kriek koestert al jaren een grote liefde voor deze muziek en koos voor In the Pines een vijftal favoriete songs. Deze gebruikte hij als uitgangspunt voor zijn eigenzinnige beeldverhalen. De songteksten van Nick Cave, Johnny Cash, Gillian Welch en Steve Earle vormden de inspiratie voor vijf grimmige verhalen over liefde, verraad, het leven en - uiteraard - de dood. De tekeningen ademen de sfeer van het Amerikaanse platteland van begin vorige eeuw. In de uitgestrekte naaldbossen gebeuren zaken die het daglicht soms maar moeilijk kunnen verdragen...

BONUS: achter in het boek zit een cd met daarop de vijf bovenstaande nummers, plus de song 'In the Pines', uitgevoerd door de band Blue Grass Boogiemen. Erik Kriek is hierop zelf ook te horen als zanger. Verder schreef muziek- en Amerika-kenner Jan Donkers een essay over de traditie van de murder ballad in de Amerikaanse muziek.


ISBN
9789492117397
Pagina's
136
Verschenen
NUR
363
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Scratch

Realistische strips voor volwassenen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren