Boekhandel Douwes Den Haag

Wat is geopolitiek?

Een sociogenese van het begrip geopolitiek uit de cultuur van heimelijkheid

Tom Zwitser

Wat is geopolitiek?

Wat is geopolitiek?

Een sociogenese van het begrip geopolitiek uit de cultuur van heimelijkheid

Wat is geopolitiek?

 

Vorig jaar publiceerde Tom Zwitser zijn dikke boek 'Permafrost', een filosofisch essay over de geopolitiek van de twintigste eeuw. Gelijk daarna nam hij zich voor een dunner, inleidend boek over geopolitiek te schrijven, en hoe anders kan dat heten dan 'Wat is geopolitiek?'Hierin wordt het fenomeen geopolitiek, dat eind achttiende eeuw opkomt, gekoppeld aan andere culturele ontwikkelingen, die vergeten auteurs als Norbert Elias, Werner Sombart en Geoffrey Gorer al hebben beschreven.


Nog te verschijnen

€ 18,90

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Wat is geopolitiek?

Vorig jaar publiceerde Tom Zwitser zijn dikke boek 'Permafrost', een filosofisch essay over de geopolitiek van de twintigste eeuw. Gelijk daarna nam hij zich voor een dunner, inleidend boek over geopolitiek te schrijven, en hoe anders kan dat heten dan 'Wat is geopolitiek?'

Hierin wordt het fenomeen geopolitiek, dat eind achttiende eeuw opkomt, gekoppeld aan andere culturele ontwikkelingen, die vergeten auteurs als Norbert Elias, Werner Sombart en Geoffrey Gorer al hebben beschreven.

Wat hebben victorianisme, burgercultuur, fatsoen en goede manieren met geopolitiek te maken? Toch legt het antwoord op deze vraag de essentie van geopolitiek bloot.

In deze dwarsdoorsnede van de cultuur wordt geopolitiek uitgelegd als product van dezelfde geestesgesteldheid die genoemde fenomenen heeft voortgebracht. Hiermee dringen we veel dieper door in de wortels van de moderne geopolitiek en wat het Westen ooit bezielde om naast het fenomeen van internationale betrekkingen ook nog zoiets als geopolitiek uit te vinden.

Let op, dit boek is geen samenvatting van 'Permafrost', maar een zelfstandig werk dat het begrip geopolitiek benadert vanuit een geheel andere richting dan 'Permafrost' doet.


ISBN
9789492161734
Pagina's
200
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij De Blauwe Tijger

Filosofie