Boekhandel Douwes Den Haag

Basisboek Syntaxis

Basisboek syntaxis

Henk Wolf

Basisboek Syntaxis

Basisboek Syntaxis

Basisboek syntaxis

Basisboek Syntaxis

 

In ontleedhandboeken staan doorgaans allerlei vaktermen en ezelsbruggetjes centraal. Het Basisboek syntaxis pakt het anders aan. Uiteraard komen alle relevante woordsoorten en zinsdelen aan bod, maar het boek is in de eerste plaats een handleiding om inzicht te krijgen in de manier waarop zinnen zijn opgebouwd.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 32,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Basisboek Syntaxis

In ontleedhandboeken staan doorgaans allerlei vaktermen en ezelsbruggetjes centraal. Het Basisboek syntaxis pakt het anders aan. Uiteraard komen alle relevante woordsoorten en zinsdelen aan bod, maar het boek is in de eerste plaats een handleiding om inzicht te krijgen in de manier waarop zinnen zijn opgebouwd. Dat inzicht ontstaat letterlijk door de talloze speelse illustraties. Leidend zijn niet allerlei regeltjes, maar het eigen taalgevoel. De vele oefeningen zijn gericht op reflectie.
De auteur behandelt op een toegankelijke manier de traditionele redekundige en taalkundige ontleding. Daarnaast besteedt hij aandacht aan het leren geven van ontleedlessen en geeft hij een inleiding in moderne wetenschappelijke idee├źn over zinsbouw. Het Basisboek syntaxis is de langverwachte openbaring voor wie het ontleden nooit echt heeft begrepen. Voor studenten Nederlands in het hbo en aan de universiteit is het een onmisbaar studieboek, en voor talendocenten een handig naslagwerk.


ISBN
9789492190772
Pagina's
244
Verschenen
NUR
624
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Kleine Uil, Uitgeverij