Boekhandel Douwes Den Haag

Sportstad Den Haag, al eeuwen onverslaanbaar /deel 3

Theo Bollerman

Sportstad Den Haag, al eeuwen onverslaanbaar /deel 3

Sportstad Den Haag, al eeuwen onverslaanbaar /deel 3

Sportstad Den Haag, al eeuwen onverslaanbaar /deel 3

 

Sportstad Den Haag al eeuwen onverslaanbaar (deel 3) Ook in zijn derde boek bevestigt Theo Bollerman de al eeuwen onverslaanbare status van Den Haag als dé sportstad van Nederland. De Haagse sporthistoricus beschrijft met veel gevoel en precisie tal van sportgebeurtenissen die dat onweerlegbaar aantonen.


Leverbaar

€ 20,00

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Sportstad Den Haag, al eeuwen onverslaanbaar /deel 3

Sportstad Den Haag al eeuwen onverslaanbaar (deel 3)

Ook in zijn derde boek bevestigt Theo Bollerman de al eeuwen onverslaanbare status van Den Haag als dé sportstad van Nederland. De Haagse sporthistoricus beschrijft met veel gevoel en precisie tal van sportgebeurtenissen die dat onweerlegbaar aantonen. Niet voor niets is de subtitel van het werk andermaal: Een boek boordevol belangrijk bewijsmateriaal. Een aantal stukken is (in verkorte versie) gepubliceerd in weekblad Den Haag Centraal.

Zomaar een greep uit de onderwerpen: Biljarten met Prins Frederik Hendrik - Een potje ijscolf met Adriaen Pietersz. van de Venne - Elias Stein leerde koning Willem II schaken - Voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg, een fris geluid bij het NOC*NSF - De eerste Olympiër ooit was een Haagse schermer - Arie de Jong en George van Rossem kruisen de degens - Hoogspringster Lien Gisolf wint zilver op de Spelen - Het paard van Pahud de Mortanges - Harry Dénis, de Johan Cruijff van de eerste helft van de 20ste eeuw - Joan Haanappel - Ria Racké-van Velsen en Fred - Erica Terpstra, de positivo - Zilveren Ron Boudrie leerde volleyballen bij Kalinko - Volleybal: Nederland-Joegoslavië met Avital Selinger - Haags tandem wint goud op de Spelen van Amsterdam in 1928 - De Tour in Den Haag - Kiran Badloe en Marit Bouwmeester zeilen meestal in Scheveningen - Bart Veldkamp en Jac Orie op de Uithof - De Begraafplaats Oud Eik en Duinen en het NOC*NSF Karel Beukema Fonds - Hockeytopper Madzy Rollin Couqerque - Drama’s op de Rijswijkse wielerbaan met vader en zoon Ceurremans - LHBTI in Loosduinen, over Mien van Bree, de miskende wereldkampioene wielrennen - Het Scheveningse voetbalstadion van HVV - VUC, Karel Lotsy en De Wondertent - KSD Marine mag in het Benoordenhout blijven - Epidemieën hinderen de grote Sporttentoonstelling in Scheveningen - De Haagse Max Verstappen won niet met Mercedes - Behendigheidsrace in het Scheveningen van 1905 - Lawn Bowls op Klein Zwitserland - Dansen als Sport met Claudia van der Helm - Roeivereniging De Laak - Van Bylandt skeletont zich de dood in - Baron Willem Johan Gijsbert Gevers - En nog veel meer namen en gebeurtenissen die Den Haag sportief gezien op eenzame hoogte in Nederland hebben gezet.


ISBN
9789492273505
Pagina's
160
Verschenen
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nederlandse Sportboeken Club

Sport en spel