Boekhandel Douwes Den Haag

Paarden trainen vanaf de grond

Over leerprocessen en gymnastiseren in grondwerk, werk aan de hand en obstakeltraining.

Lisanne Thomas

Paarden trainen vanaf de grond

Paarden trainen vanaf de grond

Over leerprocessen en gymnastiseren in grondwerk, werk aan de hand en obstakeltraining.

Paarden trainen vanaf de grond

 

PAARDEN TRAINEN VANAF DE GROND In dit boek lees je alles over trainingstechnieken vanaf de grond. Hoe verbeter je de communicatie met je paard en hoe leert hij nu eigenlijk? Je leert hoe je het atletisch vermogen, de coördinatie en het zelfvertrouwen van je paard kunt vergroten d.m.v.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 21,95


Beschrijving Paarden trainen vanaf de grond

PAARDEN TRAINEN VANAF DE GROND
In dit boek lees je alles over trainingstechnieken vanaf de grond.
Hoe verbeter je de communicatie met je paard en hoe leert hij nu eigenlijk? Je leert hoe je het atletisch vermogen, de coördinatie en het zelfvertrouwen van je paard kunt vergroten d.m.v. technieken als werk aan de hand en obstakeltraining. Dit boek staat vol trainingsvormen die geschikt zijn voor elk soort paard, groot of klein, jong of oud. Maar ze zijn ook zeer praktisch in specifieke situaties, zoals bij het beleren of revalideren van paarden. Door de uitgebreide achtergrondinformatie over gedrag en leerprocessen weet je niet alleen wat je moet doen, maar ook hoe je de training het best kunt opbouwen om tot een optimaal resultaat te komen.
Het maken van connectie met je paard, in combinatie met gerichte aandacht, intentie en feeling maken je tot een betere trainer en zorgen ervoor dat de training een positieve vibe krijgt op basis van motivatie en bekrachtiging.

LISANNE THOMAS is ruim twintig jaar werkzaam als trainer, auteur en opleider, waarbij zij zich binnen haar bedrijf Indigo Horsetraining heeft gespecialiseerd in biomechanica en paardengedrag. Zij streeft naar een verantwoorde trainingsopbouw op basis van een goede relatie met het paard. Het uitgangspunt is het tot bloei laten komen van elk individueel paard met respect voor zijn begrenzingen. In 2015 is zij gestart met het aanbieden van een erkende opleiding tot trainer/instructeur onder de naam LAKB. Haar missie: training opnieuw in dienst van het paard stellen en niet andersom.


ISBN
9789492284204
Pagina's
154
Verschenen
NUR
487
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Bloemendal Uitgevers