Boekhandel Douwes Den Haag

De ballonvlucht van ingenieur Andrée

De ballonvlucht van ingenieur Andrée

Per Olof Sundman

De ballonvlucht van ingenieur Andrée

De ballonvlucht van ingenieur Andrée

De ballonvlucht van ingenieur Andrée

De ballonvlucht van ingenieur Andrée

 

In de zomer van 1897 steeg de ballon van S.A. Andrée op vanaf het station op Spitsbergen. En verdween. In 1930 werd het laatste kamp van de drie opvarenden gevonden.Van deze drie expeditieleden zijn de aantekeningen van Andrée en Strindberg bewaard gebleven; van de derde, Frænkel, bestaat er geen regel.


Nog te verschijnen

€ 22,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De ballonvlucht van ingenieur Andrée

In de zomer van 1897 steeg de ballon van S.A. Andrée op vanaf het station op Spitsbergen. En verdween. In 1930 werd het laatste kamp van de drie opvarenden gevonden.
Van deze drie expeditieleden zijn de aantekeningen van Andrée en Strindberg bewaard gebleven; van de derde, Frænkel, bestaat er geen regel. Juist hem koos Sundman als verteller van het boek, waarmee hij een literaire afstand tot de feiten creëert.
In het voorjaar reizen ze naar Parijs om de regels van het ballonvaren te leren: een episode die Jules Vernes wereld in herinnering roept, met proefvluchten boven Parijs en discussies over de kunst van het ballonvaren.
Het avontuur begint met de voorbereidingen op het vertrek vanaf Spitsbergen. De ballonvlucht zelf duurde tweeënhalve dag en eindigde met een noodlanding midden op de ijszee. Dan vangt de lange en vruchteloze mars aan naar het vasteland: drie mannen die voortploeteren over ijsvlaktes die altijd tegen hun looprichting in lijken te drijven.
De ballonvlucht van ingenieur André is een fantastische roman over de werkelijkheid.


ISBN
9789492313836
Pagina's
376
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Koppernik BV

Vertaalde literaire roman, novelle